Alle Kategorier

Du er her: Hjem>Nyheter

Media

Forskjellen mellom rulle-innpakket og pultrudert karbonfiberrør

Visninger:534 Forfatter: Linda Publiseringstid: 2022-07-19 Opprinnelse:

         Kveilet prepreg karbonfiberrør og pultrudert karbonfiberrør er to vanlige prosessformer for karbonfiberrør, og de to karbonfiberrørene har visse forskjeller i ferdigproduktytelse og praktisk anvendelse.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异4

Kveilet Prepreg karbonfiberrør:

        Det kveilede prepreg karbonfiberrøret er laget ved å bruke twill karbonfiber prepreg eller unidirectional prepreg lag ved lag vikling på en metalldor, og deretter herding ved høy temperatur. I denne prosessen utføres kvalitetskontrollen av røret hovedsakelig i to aspekter: det ene er å sikre at størrelsen på metalldoren må være nøyaktig og passende, fordi karbonfiberprepreg er viklet på utsiden av doren, og den ytre diameteren til selve doren må være den samme som doren. Den indre diameteren til det produserte karbonfiberrøret er tilpasset; den andre er å nøye utforme oppleggsskjemaet til karbonfiberkompositt-prepreg. Antall lag og tykkelsen på karbonfiberprepreg viklet på doren bestemmer den ytre diameteren til karbonfiberrøret. Fibrene av karbonfiber prepreg er orientert på 0°-aksen (lengden på røret ned) og 90°-aksen (rundt omkretsen av røret), disse layups tilfører såkalt bøylestyrke til røret, noe som gjør det mindre mottakelig for knusnings- eller sprengningskrefter Effekten av ensrettet prepreg på 0°-aksen kan i hovedsak forbedre den langsgående stivheten til røret.

          Fordi oppleggsskjemaet har en direkte innvirkning på de spesifikke egenskapene til røret, er det nødvendig å justere ytelsen til det ferdige karbonfiberrøret ved å endre lamineringen av karbonfiberprepreg, eller veksle retningen på den ensrettede karbonfiberprepreg, slik at det kan være mer oppfylle søknadskravene godt. For eksempel må røret som brukes til drivakselen håndtere torsjonskrefter, slik at karbonfiber ensrettet tape kan legges opp med off-akse justering for bedre å håndtere disse torsjonskreftene på en slik måte som ±45°.

          Karbonfiberrør laget av viklet prepreg er ideelle for å støtte utstyr som krever høy bøyestivhet og lette applikasjoner, for eksempel automatiserte mekaniske ruller, robotarmer, utstyrsteleskopiske stenger og dronekomponenter. I tillegg kan disse rørene lages av karbonfibermaterialer med høy modul og ultrahøy modul i henhold til deres behov, og noen spesielle ytre stoffer kan også velges for kledning.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异2

Pultrudert karbonfiberrør:

          Pultrusion er å impregnere karbonfiberbunter i harpiks og føre dem gjennom en form med en forhåndsbestemt indre hulromsprofil. Avstanden mellom den sentrale aksen og formen vil bestemme veggtykkelsen til karbonfiberrøret, og deretter gjøre det raskt ved oppvarming i mikrobølgeovn. Det er en prosess for å gå inn i en geleringstilstand for å oppnå herding og støping.

         Fordi denne teknologien kan realisere automatisk kontinuerlig forming, høy prosesseringseffektivitet og lave arbeidskostnader, men kan oppnå produkter av god kvalitet, ekstremt lav indre porøsitet og presise dimensjoner, så er pultrudert karbonfiberrør den nåværende metoden for produksjon av kontinuerlige karbonfiberkomposittprofiler. Sammenlign kostnadseffektive metoder. Denne teknologien er spesielt egnet for å forme deler med en viss tverrsnittsform og som krever en veldig rett lengde i lengderetningen.

         I teorien kan produksjonsprosessen for pultruderte karbonfiberrør produsere rør av nesten hvilken som helst lengde, og transport av det ferdige røret er ofte hovedbegrensningen. Men faktisk er bruken av pultruderte karbonfiberrør også svært begrenset. Denne prosessen med forming gjennom kontinuerlig tegning er begrenset til fremstilling av noen spesifikke profilprodukter, for eksempel runde, firkantede, I-formede. Rør etc. Ved pultrudering, selv om det meste av karbonfiberen vil strekke seg langs rørets retning, noe som kan skape stor stivhet, vil karbonfiberrøret som produseres ved denne prosessen vise dårlig bøylestyrke eller tverrstyrke, sammenlignet med kveilkarbonfiber. Den generelle ytelsen til røret er ganske annerledes.


Legg igjen en beskjed
Nettprat

Hei, vær så snill å legge igjen navn og e-postadresse her før du chatter på nettet, slik at vi ikke savner meldingen din og kontakter deg jevnt.